Andyn toko

28.9.2013 Lempäälä- tuomarina Jari Salokanto
Paikkamakuu 10
Seuraaminen taluttimetta 6
Liikkeestä maahan 8,5
Luoksetulo 0
Liikkeestä seisominen 0
Noutaminen 6
Kauko-ohjaus 7
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutelma 8
119 p. AVO3
 


29.6.2013 Pieksämäki SM(joukkue) - tuomarit Ossi Harjula, Taru Torpström, Anne Nokelainen
Kehä 1
Seuraaminen taluttimetta 8
Liikkeestä maahan 8
Noutaminen 7
Kokonaisvaikutelma 8
Kehä 2
Luoksetulo 9,5
Liikkeestä seisominen 6,5
Kauko-ohjaus 0
Estehyppy 0
Kokonaisvaikutelma 7
Kehä 3
Paikkamakuu 0
Kokonaisvaikutelma 7 ->7,33
94,83  p. AVO0


6.6.2013 Ylöjärvi - tuomarina Juha Kurtti
Paikkamakuu 10
Seuraaminen taluttimetta 7
Liikkeestä maahan 6
Luoksetulo 6
Liikkeestä seisominen 8
Noutaminen 6
Kauko-ohjaus 8
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutelma 8
150 p. AVO2


Kotoa lähdettiin hellekisaan (+30), mutta Ylöjärvellä olikin hirveä ukonilma (ja lämpötila laski kymmen astetta). Vielä paikkamakuun aikana jyrisi, mutta onneksi sade loppui. Andyssä oli taas vähän liikaa virtaa, vaikka pelkäsin etukäteen lahnailua helteen vuoksi. Keskittyminen oli vähän hukassa, mistä tuli turhia pistemenetyksiä, kun jouduin antamaan kaksoiskäskyjä. Kaukoistakin oli jo tulossa kymppi, mutta perusasentoon tarvittiinkin kaksi käskyä.

Tuomari nauroi Andyn innokkuudelle, ja totesi, että on siinä emännällä työmaata. Juu, tiedetään...

7.5.2013 Lempäää - tuomarina Tiina Heino
Paikkamakuu 9
Seuraaminen taluttimetta 6
Liikkeestä maahan 8
Luoksetulo 0
Liikkeestä seisominen 8,5
Noutaminen 7
Kauko-ohjaus 10
Estehyppy 0
Kokonaisvaikutelma 9
125 p. AVO3


Koe alkoi hyvällä paikkamakuulla, pistemenetys tuli vinosta asennosta. Seuraaminen meni haahuiluksi, mutta ei sentään yhtä pahasti kuin edellisellä kerralla. Liikkeestä maahan jätätti vielä seuruussa, mutta loppu meni hyvin. Luoksetulossa Andy teki saman minkä nykyään aina silloin tällöin myös harjoituksissa, eli lähti hipsimään perääni ja liikkui useamman metrin. Liikkeestä seisomisessa seuraaminenkin oli jo parempaa, ja pysyi hienosti paikallaan. Nouto lähti hyvin, mutta takaisintullessa piti tehdä kunniakierros ja jäädä etuviistoon - vanha ongelma palasi kokeessa, harjoituksissa tämä on jo sujunut. Kauko-ohjaus onnistui ensimmäisen kerran kokeessa, ja vieläpä täydellisesti. Estehypyssä ilmeni ongelma aiemmin päivällä, Andy alkoi hypätä vinoon ja palata takaisin esteen sivusta. Upouusi ongelma siis, mutta tätähän toko on, kun yksi asia menee putkeen, toinen kusee...

Yritin keskittyä kokeessa lähinnä itseeni ja omaan toimintaani. Halusin innostaa Andyä reilusti ja kehua kunnolla, ja sainkin sen mielestäni toimimaan paremmin. Tuomarin mielestä yhteistyö oli hienoa katsottavaa, ja Andy teki hänen mielestään innolla töitä. Kehuja tuli muiltakin, olivat varmaan näkemässä meidän aiempia fiaskoja, joten tämähän oli ihan superia niihin nähden.

Haukkumista esiintyi aina välillä, mutta ei niin paljon, että olisi epätoivo iskenyt. Ja kaikki haukku tuli liikkeiden välissä, töitä tehdessään Andy ei haukahtanutkaan. Jotain edistystäkin siis.

11.11.2012 Lempäälä - tuomarina Marja Ala-Nikkola
Paikkamakuu 0
Seuraaminen taluttimetta 0
Liikkeestä maahan 8
Luoksetulo 8,5
Liikkeestä seisominen 8,5
Noutaminen 5
Kauko-ohjaus 5,5
Estehyppy 9
Kokonaisvaikutelma 6
109 p. AVO3


Alku lupaili taas edelliskokeen kaltaista katastrofia, kun Andy ei ensimmäistä kertaa jäänytkään paikkamakuuseen vaan lähti heti hipsimään perääni. Virtaa oli ilmeisesti edelleen liikaa. Yksilöliikkeet alkoivat myös huonosti - seuraaminen meni haisteluksi ja haahuiluksi. Ekaa kertaa nolla tästäkin. Pikku hiljaa meno kuitenkin parani, vaikkei se hyvää ollut missään kohtaa. Pakka on kokeessa ihan sekaisin, vaikka tiedän että se osaa kaikki liikkeet. Positiivista oli luoksetulo: olin ihan äimänä kun kääntyessäni näin Andyn istua jäpittävän 25 metrin päässä. Lähti vauhdilla, pysähtyi suht ok, ja tuli vielä vauhdilla luoksekin! 

Kutosen kokonaisvaikutelma tuli ylimääräisestä haukkumisesta, ja sekin varmaan vaikutti, että sain tuomarilta varoituksen - komensin kuulemma Andyä liian kovakouraisesti, kun tartuin kerran ennen liikettä sen kaulapantaan, kun se kohelsi ympäriinsä. Ehkä se näytti siltä, että olisin ottanut Andyä niskavilloista kiinni, kovakourainen en kuitenkaan myönnä olleeni. 

3.11.2012 Lempäälä - tuomarina Tuija Sere
Paikkamakuu 9,5
Seuraaminen taluttimetta 6,5
Liikkeestä maahan 0
Luoksetulo 0
Liikkeestä seisominen 5
Noutaminen 0
Kauko-ohjaus 0
Estehyppy 7,5
Kokonaisuvaikutelma 7
73,5 p AVO-

Alku eli paikkamakuu sujui hienosti, puoli pistettä lähti vinosta asennosta. Sen jälkeen kaikki menikin persiilleen. Odotusaika oli pitkä, joten laitoin Andyn autoon. Sitten otin sen autosta ihan liian myöhään, ja koska se vaikutti palelevalta, juoksin sen kanssa hetken pihalla. Sitten mentiin sisään, ja leikitin sitä vähän - ja avot, ilmeisesti Andy luuli saapuneensa agilitykisoihin. Se juoksenteli innoissaan ympäri kenttää, haukkui ja kävi katsomassa kaikki pölytupsut. Seuraaminen ei sen vuoksi onnistunut missään vaiheessa, ja ylivireisenä se ei myöskään voinut jäädä paikoilleen luoksetulossa tai noudossa siksi aikaa, että olisi saanut luvan lähteä liikkeelle. (Nouto olisi muuten ollut ihan ok.) Kauko-ohjauksissa se pysyi tiukasti maassa eikä noussut istumaan kertaakaan. Estehypyn se sentään suoritti, mutta ehti esteen takana nuuskimaan jotain ennenkuin voi istua, siitä pistemenetys.

Yritin kompensoida edellisen kokeen koomailua virittämällä Andyä, mutta yli meni. Hitsi että tuo tokoilu voi olla vaikeaa. Ainakin cavaliertokoilu.

14.10.2012 Kangasala - tuomarina Ilkka Sten
Paikkamakuu 9
Seuraaminen taluttimetta 7
Liikkeestä maahan 8
Luoksetulo 0
Liikkeestä seisominen 8
Noutaminen 6
Kauko-ohjaus 5
Estehyppy 10
Kokonaisuvaikutelma 9
129 AVO3


Andy vaikutti virkeältä ja innokkaalta ennen kehää, mutta sitten alkoivatkin ongelmat. Ensimmäistä kertaa tokoiltiin nurmikentällä, ja hajut veivät spanielipojan mennessään. Tänään ei Andyn mielestä ollut toko- vaan nenäpäivä. Siihen ei saanut kunnollista kontaktia missään vaiheessa, ja esimerkiksi luoksetulossa se yllättäen oli haahuillut selkäni takana puoleen väliin kenttää, kun käännyin ympäri. Noudossa se haki kapulan iloisesti, mutta juoksikin sen kanssa tuomarin luo ja jäi sitten katseleaan minua, että mitäs nyt tehdään? Usealla käskyllä sain sen sen verran lähelle, että nappasin siltä kapulan... Kauko-ohjauksessa se ei edes katsellut minuun päin, haisteli vain sivulle nenä pystyssä. Kolmannella käskyllä sain sen ylös, ekalla maahan, mutta sitten se ei enää jaksanut kuunnella vaan mietiskeli omiaan... Yksi liike sentään saatiin menemään normisti, eli estehyppy. Jotain hyvääkin siis.
Tästä opittiin ainakin se, että tokoa pitäisi mennä kaikenlaisilla alustoilla. Toisaalta koiran vire on niin henkimaailman juttuja, että saattoihan joku muukin sekoittaa pienen pojan pään. Avoin luokka on nyt kuitenkin korkattu, ja onneksi saimme tuloksen - se oli päivän minimitavoite!

12.7.2012 Lempäälä (hallikoe)
- tuomarina Jaana Tala
Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 10
Seuraaminen kytkettynä 8
Seuraaminen taluttimetta 8
Liikkeestä maahan 7
Luoksetulo 10
Liikkeestä seisominen 8
Estehyppy 6,5
Kokonaisvaikutelma 9
170 ALO1 TK1

Andyssä oli taas virtaa vaikka muille jakaa. En saanut haukkumista kokonaan pois ennen ryhmäliikkeisiin eli kehään menoa, mikä kuulemma laski kokonaisarvosanan ysiin. Paikkamakuu oli hirveä, kolme koiraa lähti liikkeelle, ja tietysti Andyn molemmilta puolin. Andy kesti hyvin, kunnes juuri kun aika täyttyi toinen koira lähti Andyä kohti. Andyn hermo ei kestänyt, vaan se nousi ylös ja otti muutaman askeleen. Luulin että homma oli siinä, mutta tuomarin mielestä häiriö oli täysin kohtuuton, ja koska Andy oli täyden ajan kuitenkin paikallaan liikkumatta, päätti antaa sille kympin. Toinen vaihtoehto olisi kuulemma ollut koko liikkeen uusiminen (koska häiriö oli Andylle kohtuuton), mutta siihen ei haluttu lähteä, ilmeisesti koska alokasluokassa oli kuitenkin koiria 20, ja tiedossa oli muutenkin pitkä ilta.

Muutenkaan koe ei mennyt mitenkään nappiin, mutta päätin, että en katsele pisteitä vaan taistelen liikkeet loppuun ja etenen vaan seuraavaan. Seuraamisissa Andy hyppi jonkun verran, ja jättävissä ennakoi järkyttävästi - jouduin antamaan toiset seuraa-käskyt molemmissa. Luoksetulo oli taas täydellinen, mutta estehypyssä Andy ensimmäisen kerran kolautti aitaan oikein kunnolla. Lisäksi se istui ennen käskyä, tästä huonot pisteet.

Vaikka fiilis ei ollut mikään voittajasellainen, pisteet olivat yllättävän hyvät. Kolmas ykköstulos napsahti, ja samalla koulutustunnus TK1. Tuomari toivotti meille tervemenoa voittajaluokkaan, mutta taidamme kuitenkin suorittaa avoimen ensin... 


8.7.2012 Ylöjärvi  - tuomarina Ilkka Sten
Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 10
Seuraaminen kytkettynä 8
Seuraaminen taluttimetta 8
Liikkeestä maahan 7
Luoksetulo 9,5
Liikkeestä seisominen 8
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutelma 9
175,5 ALO1
 
18.4.2012 Lempäälä (hallikoe) - tuomarina Salme Mujunen
Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 10
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen taluttimetta 7
Liikkeestä maahan 9,5
Luoksetulo 10
Liikkeestä seisominen 0
Estehyppy 9
Kokonaisvaikutelma 9
162 ALO 1 

Sain Andyn hyvin rauhoitettua ennen koetta. Ryhmäliikkeet meni kymppeinä läpi, ja yksilöliikkeiden aikana Andy ei haukkunut kertaakaan! Ennen koetta ja sen jälkeen kylläkin... Tulossa oli jättipotti, kunnes Andy päätti mennä maahan liikkeestä seisomisessa. Onneksi muut pisteet olivat niin hyvät, että tulos riitti 1-palkintoon. Sijoitus ei ollut kummoinen, mutta tulos olikin tärkein. Tuomari piti kovasti Andyn asenteesta, erikoiskehut tuli hännänheilutuksesta. Ja pikkumiinus ennakoinnista, jota näkyi useammassakin liikkeessä.
Jatkamme edelleen aloluokassa ja jahtaamme TK1-tunnusta.
Koe videolla lukuunottamatta ryhmäliikkeitä

18.2.2012 Lempäälä (hallikoe) - tuomarina Mauri Pehkonen
Luoksepäästävyys 9
Paikkamakuu 7
Seuraaminen kytkettynä 6,5
Seuraaminen taluttimetta 6
Liikkeestä maahanmeno 7
Luoksetulo 9
Liikkeestä seisominen 7
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutelma 7
149 ALO2 

Andyssä oli yhteisliikkeissä vielä niin paljon ylimääräistä virtaa, että ehti mm. paikallamakuussa pompata ylös maahan-käskyn jälkeen. Hieman yllätti seuraamisen huonot pisteet, tuomari ei tykännyt yhtään Andyn pomppuloikista.. Itse tyrin liikkeestä maahan menon, jonka Andy teki kympin arvoisesti, mutta tyhmä ohjaaja antoi kaksoiskäskyn. Liikkeestä seuraamisessa Andy ennakoi niin paljon, että jouduin antamaan toisen seuraa-käskyn. Kokonaisvaikutusta laski koiran yleinen levottomuus (mitä, meidän ylivilkas Andymmekö levoton??)

Muutama liike videolla

Möllikokeet

6.1.2012
Koirakoutsin möllitoko - aloluokka - tuomarina Riitta Räsänen

PisteetKerroin
Luoksepäästävyys 10 1
Paikallamakuu 10 3
Seuraaminen kytkettynä 7,5 2
Seuraaminen taluttimetta 8 4
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 2
Luoksetulo 8,5 3
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 2
Estehyppy 8,5 2
Kokonaisvaikutus 8 1
Yhteensä
 155,5/200
Kovassa metelissä parkkihallissa pidetty Andyn ensimmäinen oikea aloluokan kisa (palkkaaminen kielletty).Andy oli selvästi hämillään, kun jouduin karjumaan käskyt, tästä esim. tuo maahanmenon nollatulos.Ällistyttävät pisteet kummallisesta kokeesta!

16.12.2011
TamSKin kilpailuihin tähtäävät ryhmät - tuomarina Mirva Humberg

 PisteetKerroin 
Luoksepäästävyys 10 1
Paikallamakuu 10 3
Seuraaminen kytkettynä 10 2
Seuraaminen taluttimetta 10 4
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 2
Luoksetulo 9 3
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 2
Estehyppy 9 2
Kokonaisvaikutus 9 1
Yhteensä
 190/200
Luoksetulo oli muuten hyvä, mutta perusasento jäi aavistuksen vinoon.Seisomisessa Andy ennakoi ja pysähtyi jo ennen käskyä.Estehypyssä Andy ennakoi ja istui ennen käskyä. Kokonaisvaikutusta laski koiran "painostaminen", eli ohjaajan elekieli, joka vaikutti koiran ennakoimiseen - kuulemma...Muuten Andy oli tuomarista "ihana", ja työskenteli täysillä. 

4.11.2011
Koirakoutsin möllitoko, mölliluokka - tuomarina Krista Karhu


Pisteet  Kerroin 
Luoksepäästävyys  10  1
Paikallamakuu  10  3
Seuraaminen  8  3
Liikkeestä maahan  8  2
Luoksetulo  10  3
Hyppy  9  1
Kokonaisvaikutelma  10  1
 yhteensä
 129/140
 Sijoitus 2/6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti