lauantai 14. helmikuuta 2015

VOI Andy!

Andyn suorituksen rally-tokossa ovat vaihdelleet vireen mukaan. Optimaalinen viretaso on niin vaikeasti löydettävissä (menee helposti joko yli tai ali), että onnistumisen tunteita on saanut kokea suhteellisen harvoin. Melko usein kisat ovat menneet sinne päin, ja kyllähän silläkin rallissa melko pitkälle pääsee.

Tänään Andy korkkasi voittaja-luokan virallisen kisan ulkopuolella eli ns. nollakoirana. Rallissa nollakoira suorittaa ensin käytösruudun ensimmäisen kilpailijan tehdessä rataa, ja tulee sitten lopuksi suorittamaan radan, kun viimeinen kilpailija on käytösruudussa. Näin kisaolosuhteet ovat kaikille samat ja tasapuoliset. Nollakoirakolle tilaisuus on kerrassaan mainio kisatreeni ja vielä arvosteltuna.

Käytösruudussa tehtävä oli maata 2 minuuttia edessä, ja se sujui Andyltä virheittä. Ei inahdustakaan ja täysi kontakti koko ajan. Super-Andy!

Sitten alkoikin ylivireen alasajo kentän reunalla muiden kilpailijoiden suoritusten ajan. Samalla treenattiin vielä radalta löytyviä voittajan liikkeitä. Lähtöön siirtyessämme Andy oli jo melko väsynyt, joka on sille paras mahdollinen kisavire. Haukkuminen jäi minimiin ja rata oli sujuva. Pieniä epätarkkuuksia ja virheitäkin sattui, mutta yhtään kymppiä ei tuomari antanut. Tulos olisi ollut kirkkaasti hyväksytty ja riittänyt jopa kakkostilaan, mutta ehkä hyviä pisteitä selittää osaltaan normaalin kisajännityksen puute...

Nyt uskaltaudumme kuitenkin korkkaamaan voittajaluokan ihan virallisestikin, pikapuoliin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti