maanantai 21. syyskuuta 2015

Nopeutta ja nollia

Remu on osallistunut cavalierien agilitymestaruuskisoihin viisi kertaa vuosien varrella. Joka kerran se on sijoittunut palkintopallille asti. Andy oli nyt ensimmäistä kertaa mukana vain katselijana, eläkeläistä ei kaivettu naftaliinista pistämään kampoihin pikkuveljelle...

Ekaluokkalaisena ja täydellisenä noviisina Remu oli neljäs ensimmäisissä mestaruuskisoissaan v. 2009 - ikää oli tuolloin huikeat puolitoista vuotta. Seuraaana vuonna kisat jäivät meiltä väliin, kun ne pidettiin Rovaniemellä asti. Vuonna 2011 Remu nappasi hopeaa, ja jäi voittajalle vain muutaman sekunnin kymmenyksen. Sen jälkeen on tullut pronssia v. 2012, 2014 ja 2015. Väliin jäivät vain Oulussa pidetyt kisat, me kun olemme laiskoja matkustamaan.

Remu karsintaratana toimineella agiradalla, tuomarina Henri Luomala.

Järvenpäässä Remu nappasi hienosti tuplanollan, kun karsintaratana toimineen agilityradan juoksupuomikin onnistui täydellisesti. Hyppyradalta, joka toimi myös finaaliratana, tuli myös nolla. Vähän on Remun vauhti hidastumaan päin, mutta pronssi oli hieno saavutus!

Vasemmalla kakkoseksi sijoittuneet Terhi Kesti ja Redi, sitten mestari Riitta
Haaranenja Melli, Remu ja Petri ja oikealla neljänneksi sijoittuneet Pauliina
Allonen ja Hertta.

Dave kisasi aamulla mediykkösissä. Nyt kun kontaktit onnistuvat, odottelimme jo vähän luokkanousua agilityradalta. Se jäi haaveeksi, kun keppejä piti hakea kahteen kertaan, ennenkuin oikea väli löytyi. Puomi oli hieno! Kympilläkin Dave voitti radan.

Hyppyradalla Dave tykitti ennätysvauhtiaan. Nolla ja voitto tulivat etenemällä 5,14. Vauhtia ja hallintaa samassa paketissa.

Dave pääsi testaamaan uusia kisakontaktejaan Riihimäellä 12.9., kun se lunasti hyppyradan kakkostilalla paikan epäviralliseen ns. Gambler-finaaliin. Siinä koirakolla on tietty aika suorittaa radalta löytyviä esteitä vapaavalintaisessa järjestyksessä. Pisteitä kertyy eniten kontaktiesteiltä ja kepeiltä. Kun ajanottaja viheltää pilliin, koirakolla oli 15 sekuntia aikaa suorittaa gambler-ruudussa sijaitsevat 3 estettä oikeassa järjestyksessä. Kauko-ohjauksella eli ohjaamalla gambler-ruudun ulkopuolelta keräsi eniten pisteitä. Dave suoritti kontaktiesteistä finaalissa kerran keinun, kaksi kertaa puomin ja kolme kertaa A:n - kaikki puhtaasti! Loppusijoitus finaalissa oli seitsemäs. Ei hassummin, Dave oli nimittäin paras ekaluokkalainen!

Kyllä se luokkanousu siellä häämöttää...