maanantai 14. lokakuuta 2013

Kiertämiset, pujottelut, spiraalit

Talvikausi TamSKin rally-tokon valmennusryhmässä on alkanut. Kahden tunnin treeniaika tuntui ajatuksena hirvittävän pitkälle, mutta loppujen lopuksi aika tuntuu kuluvan nopeasti. Aluksi on tekniikkaosuus, jossa käydään tiettyjä liikkeitä molemmilta puolilta normaalivauhdilla, juosten ja hitaasti. Lopuksi on ehditty tehdä vielä ratatreeni.

Ensimmäisellä kerralla aiheena olivat koiran kiertämiset. Niissä ei ole suurempaa ongelmaa, mitä nyt emme ole harjoitelleet niitä oikealta ollenkaan... Tähän asti ajatukseni on ollut, että etenemme asian kerrallaan, ja voittaja- ja mestariluokan liikkeitä mietitään vasta, kun avoimen loppu häämöttää.

Valkkuryhmässä olemme kuitenkin se aloittelevin pari (suomeksi siis huonoin, mutta kuten Päivi niin kivasti sanoi, me siis opimme eniten...). Mestari- ja voittajaluokkalaisten seassa meidän on vähän harpottava eteenpäin, joten oikealla seuraamiset ovat nyt ohjelmistossa ja sillä siisti.

Eilen illalla ohjelmassa olivat pujottelut ja spiraalit, ja herran jestas että ne voivat olla vaikeita oikealta puolelta!!! Lisätään tähän vielä hidas vauhti, ja homma on toivoton. Lopulta otin vanhan kunnon imutustaktiikan käyttöön, ja johan Andy tuli nätisti jopa spiraalin vasemmalle, oikealla puolella - tämä on ehdottomasti se vaikein rasti. Juosten oikea puoli on näköjään meille helpompi, mutta heti kun kontakti tippuu, koira kiertää selän takana vasemmalle...

Ensimmäisellä kerralla Andyn haukkuminen pysyi hyvin aisoissa. Sain sen väliajoiksi häkkiin, jossa se osaa rauhoittua kivasti. Eilen häkit oli jo varattu, joten jouduin kiinnittämään Andyn tolppaan. Rauhoittumisesta ei tietoakaan, ja loppuratakin meni aika lailla haukkuessa ja ylikierroksilla. Tässä meille työsarkaa.

Seuraavat rally-tokokisat ovat lauantaina, ja toivottavasti olemme sen jälkeen avoimessa luokassa. Sen jälkeen seuraavat rally-tokokisat ovat SM-kisat, joissa kisaamme Andyn kanssa TamSKin 1-joukkueessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti