sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kauneus on katsojan silmissä

Arvostelu löytyy täältä.
Daven näyttelydebyytistä Mikkelissä oli kulunut jo vuosi, joten ajattelin viedä sen näytille uudestaan, nyt aikuisena ja avoimeen luokkaan. Piraattivärityksen vuoksi (toinen silmälappu puuttuu) lähdimme tavoittelemaan lähinnä samaa tulosta kuin Mikkelistä eli EH:ta tai H:ta.

Kun koikkereiden vuoro tuli, näyttelypöytä nostettiin kehästä pois. Tajusin edellistä koiraa maassa tutkittaessa, että tätä ei ole treenattu yhtään. Hampaitakaan en ole muistanut Davelta katsoa sitten sen ensimmäisen näyttelyn jälkeen. Kun tuomaritäti kumartui Daven ylle kädet ojossa, Dave lähtikin vauhdilla peruuttamaan. Onneksi antoi kuitenkin katsoa suuhunsa, kun kyykistyin itse ja pidin poikaparkaa aloillaan. Yhden uroksen kohtaloksi tuli EVA, kun se ei antanut koskea itseensä ollenkaan.

Muuten esiintyminen sujuikin hienosti. Davea on kiva esittää, kun hihna voi olla ihan löysällä ja koiran voi esittää vapaasti. Ensimmäinen yllätys tuli, kun edestakaisen juoksun jälkeen sihteeri kajautti erinomaisen.

Yksilöarvostelujen jälkeen avoin luokka ravasi ympyrää kehässä, ja tuomaritäti sijoitti muut palkinnoille. Viimeisenä meille näytettiin sijoitusta 1. Siis meille? Siinä sitten seisoimme äimistyneinä sertiruusukkeen kanssa. Dave heilutteli sentään tyytyväisenä häntäänsä.Roppikehässä Davelle ojennettiin vielä VSP-ruusuke. Harmi ettei paikalla ollut yhtään tuttua ikuistamassa yllätysmenestystä!

Jälkeenpäin mietin, mahtoiko tuomaritäti tuntea kuinka hyvin koikkereiden rotumääritelmän, vai oliko hän vain niin viisas, että piti pientä värivirhettä muun kokonaisuuden rinnalla täysin mitättömänä. Rotumääritelmässä toisaalta todetaan, että virheet on suhteutettava virheen vakavuuteen ja sen vaikutukseen koiran terveyteen ja hyvinvointiin sekä sen kykyyn suoriutua alkuperäisestä tehtävästään. Toisaalta valkoinen väri toisen tai molempien silmien ympärillä todetaan vakavaksi virheeksi. Ehkä on vain syytä uskoa vanhaa sanontaa, jonka mukaan kauneus on katsojan silmissä.

Omaan silmääni Davesta on kasvanut erittäin kaunis, hyvärakenteinen ja miellyttäväkäytöksinen nuori uros. Hienoa, että joku muukin on kanssani samaa mieltä!

 photo 0d8ac45f-ff30-4e1c-810e-bfb0ad6b8dc6.jpg

1 kommentti:

  1. Essi ja Penny-koohot onnittevat Davea! Paljon onnea! Helena

    VastaaPoista