lauantai 1. kesäkuuta 2013

Ensimmäiset seitsemän vuotta

Ensimmäinen Koira Andy täytti tänään seitsemän. Andy on opettanut meille huikean paljon elämästä koiran kanssa, eikä taival erittäin vilkkaan uroksen kanssa aina ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Vuodet ovat hioneet pahimpia särmiä, ja housunpuntissa ärisevästä pennusta on tullut arvonsa tunteva äijä.

Andyn parhaat puolet ovat sen huumorintaju, lempeys, rohkeus ja ennakkoluulottomuus. Ahnekin se on, mikä on kai harrastusten takia luokiteltava plussapuolelle. Andy on myös ollut ihanan terve ainakin mitä tulee cavalierien perusvitsauksiin. Urheiluvammoja on tekevälle toki sattunut...

Kun olimme ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, etsimme tervettä kotikoiraa, joka pärjää hyvin lapsiperheen arjessa. Pikkuhiljaa harrastuksia on tarttunut matkaan mukaan, mutta edelleen Andy on se terve kotikoira, joka rakastaa kaikkia laumansa jäseniä ja johtaa pientä koiralaumaansa lempeän pitkämielisesti.

Pentu on tullut kotiin 1.8.2006.

Agilityn alkeiskurssi aloitettiin TamSKissa vajaan vuoden ikäisenä.

Ensimmäinen agilityserti tiesi luokkanousua kakkosiin 3.6.2008. Silloin Andy kisasi vielä mediluokassa.

Pikkuveli ilmestyi kuvioihin keväällä 2008.

Mikkelin KV-näyttelyssä kesällä 2008 Andy aiheutti omistajalle harmaita hiuksia pääsemällä irti PU-kehässä ja esittämällä Andy-shown. Kivaa oli (paitsi minulla)!

Tokosta piti tulla Andyn uusi päälaji, kun agilityura tuntui kaatuvan liian korkeisiin mediesteisiin. Uusintamittaus siirsi Andyn kuitenkin miniluokkaan, ja nyt se kisaa elämänsä parasta agilityä. Tokosta saa lisää virtaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti