sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Uusia tuulia

Tänä syksynä harjoitusrintamalla puhaltavat uudet tuulet. Hirveän soutamisen ja huopaamisen jälkeen päätin lopulta vaihtaa tokoryhmästä rally-tokoon, ja hain mukaan viime minuuteilla TamSKin uutena aloittavaan rally-tokovalmennusryhmään. Paikka irtosi, ilmeisesti hakijoita ei ollut hirveästi. Tarkoitus on kuitenkin vielä kisata tokossakin, edelleen metsästämme sitä avoimen ykköstä Andyn kanssa.

Petri puolestaan päätti vaihtaa Remun harjoitusympäristön. TamSKin valkkuryhmä vaihtuu ensi viikolla agi.fi-valmennusryhmään, joka treenailee Ylöjärvellä. Jos vielä jotain uutta tarttuisi matkaan mukaan... Tänään koirakko kävi Janita Leinosen opissa kuulemassa, miten helposti ajasta saisi useammankin sekunnin nipistettyä. Remu on vasta viisivuotias, joten toivotaan, että sen parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin. Onhan Andykin ollut parhaimmillaan vasta nyt 7-vuotiaana.

Daven kanssa Petri aloittaa pentuagilityn tänä syksynä kahden muun pentuesisaruksen ja parin muun lupaavan pennun kanssa. TamSK Dream Team! Ihanaa saada seurata, mitä näistä pikkuisista vielä tuleekaan.

Daven kanssa on touhuttu kovasti, ja se tykkää leikkiä ja riehua, juosta niin lujaa kuin kintuista pääsee, kaivaa kuoppia - ja tietysti kiusata Andyä. Aksa-alkeita on menty omassa pihassa, siivekkeiden kiertoa, putkea ja leikkiä, leikkiä, leikkiä. Pentutokossa on opeteltu perusjuttuja, luoksetuloa, ohituksia, odottamista, kontaktia jne. Dave on niin innokas oppija, että sen mielestä tylsimmät hetket tokossa ovat tauot, jolloin pentujen pitää kuulemma saada olla pentuja. Ehkä vaikeinta onkin saada se lopettamaan tekeminen ja rentoutumaan, tärkeä oppi sekin.

Eilen kävin kokeilemassa hakua Daven kanssa, ja kivaa oli. Maailma on täynnä ihania lajeja, joita pitäisi saada kokeilla ja harrastaa!


Sainpas kaikki kolme samaan kuvaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti