maanantai 27. tammikuuta 2014

Takapään käyttöharjoituksia

Hurjasta otsikoinnista huolimatta postaus on ihan siivo. Rally-tokossa takapään käyttö esimerkiksi vasemmalle käännöksissä on oleellista, ja vääränlaisesta kääntymisestä tulee helposti jopa 10 virhepistettä yhtä käännöstä kohti. Viimeksi keräsimme kolmesta erilaisesta takapään käyttöä mittaavasta liikkeestä yhteensä 30 virhepistettä, mistä hiukan sisuunnuin. On se nyt kumma, jos ei agilitykoira opi pyörimään paikallaan!

Kotona homma ei kuitenkaan Andyn kanssa onnistunut. Dave sen sijaan pyöri hienosti molempiin suuntiin, ja vielä todella ahtaalla alustalla. Koikkerilla on kroppa hyvin hallinnassa. Olisin tyytynyt siihenkin, että Dave nostaa etutassut jakkaralle ja siirtää takajalkojaan, mutta se halusi heti tehdä vaikeimman kautta. Kas näin (näyttää hieman epävarmalta, mutta tässä harjoitellaan vasta toista kertaa):


Andyn kanssa loppuivat kikat, kun se yritti vain kääntää jakkaran nurinpäin ja loihtia oletetut namit jostain näkösälle. Se ei millään tajunnut, mitä siltä halusin, kiihdytti vain itsensä haukkuen ihan älyttömään mielentilaan.

Sitten sain idean, ja raahasin jakkaran valkkuryhmän rally-tokotreeneihin. Porukan avustamana homma alkoi lopulta toimia, ja Andykin jaksoi keskittyä. Katsokaa itse:


Loppuun tehtiin Andyn kanssa vielä vanhasta muistista tokoa. Tässä Andyn nouto-tyylinäyte. On se niin ihanan tosissaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti