perjantai 25. heinäkuuta 2014

Projektina kepit

Koiran kouluttaminen agilitykoiraksi ei ole helppoa. Tieto lisää tuskaa, joten kolmannen koiran kohdalla on oltu jo todella sormi suussa. Juoksu- vai pysäytyskontaktit? Houkuttelu, verkot, ohjurit, vinokepit vai kujakepit pujottelussa? Entäs keinu sitten? Miten saada koira juoksemaan täysillä päähän asti, ennakoimatta keinahdusta?

Daven koulutus on sujunut hitaasti, koska on ollut niin vaikeaa tehdä päätöksiä (jotka voisivat sitä paitsi olla vääriä). Niinpä Daven kanssa on keskitytty lähestulkoon ensimmäiset puolitoista vuotta juoksemiseen, kääntymiseen ja ohjaukseen. Luultavasti viisas ratkaisu tämäkin.

Nyt, lopultakin, käynnissä ovat niin keppi-, juoksupuomi kuin keinuprojektikin. Puomia opetellaan nykytrendin mukaisesti juoksupuomina. Harjoitukset ovat vasta alussa, samoin kuin keinunkin kanssa.

Pujottelussa kokeiltiin ensin houkuttelua, onhan jotkut huippukoiratkin opetettu näin - Andystä ja Remusta nyt puhumattakaan. Aika pian mieli kuitenkin muuttui, joten toivotaan, että kujakepit ovat Davelle oikea ratkaisu. Niillä suoritus saadaan parhaimmillaan itsenäiseksi ja vauhdikkaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti