sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Mitalijahdissa

Eilisen päivän vietin Loimaalla rally-tokon mitalijahdissa. Andyllä puuttui avoimen luokan koulutustunnuksesta yksi hyväksytty tulos, Davella samoin alokasluokasta. Loimaalle asti piti lähteä, koska kaikki kolme tulosta eivät saa olla samalta tuomarilta, ja Tampereen seudun kisoissa meille on aina sattunut tuomariksi Pia Heikkinen.

Lisäjännitystä toi se, että sairastin koko viikon angiinaa sängynpohjalla. Onneksi keskiviikkoiltana aloitettu antibioottikuuri alkoi tehota perjantaina sen verran, että pysyin tolpillani. Kävely on myös tulehtuneen kantapään takia yhtä tuskaa, joten toivoin ettei kisoissa tarvitsisi juosta. (Totta kai molemmilla radoilla oli juoksupätkät, joita ei oikein voi juoksuksi kutsua...)

Paikka oli kisapaikaksi suoraan sanottuna hirveä, betonimöhkäleen kolmannessa kerroksessa, jonne sitten piti kantaa kaikki häkit sun muut. Andy pelkäsi jo porraskuilua, ja hallissa haisi kammottavalle. Mukaan pakkaamalleni hikiliinalle tuli muuten runsaasti käyttöä.

Halli osoittautui Andylle melkein ylitsepääsemättömäksi. Se ei rauhoittunut ollenkaan, ja vielä kun rata alkoi kahdella kiihdyttävällä kyltillä (hyppy ja pyörähdys), peli oli viittä vaille menetetty. Haukkuminen oli radalla ehkä pahinta ikinä, ja muutenkin Andy oli vain vaivoin hallittavissa, se hyppi eikä oikein missään vaiheessa keskittynyt kunnolla. Hassuinta koko radalla oli meille vaikein tehtävä, istu - täyskäännös vasemmalle - istu: tästä ei sitten tullut minkäänlaisia vähennyksiä! Ainakin yksi liike meni nappiin, sekin on jo juhlan paikka!

Tulos ilmestyi nopeasti taululle, ja saldona oli 72 pistettä. Hyväksytyn raja on 70, joten ei kun bileet pystyyn ja mitali taskuun! Haukkumisesta lähti ennätykselliset 11 pistettä (kolmen pisteen hau-vähennyksiä tuli radalla kolme kertaa, ja lisäksi tuomari antoi vähennyksenä kokonaisvaikutuksesta haukkumisesta kaksi pistettä).

Nyt pidämme Andyn kanssa kisataukoa ja keskitymme tulevissa treeneissä rauhoittumiseen.  Ulkokisat ovat Andylle hallikisoja helpompia, joten toivottavasti Andy on kisakunnossa vielä ensi kesänä. Seuraavaksi Andy kisaa voittajaluokassa, jossa mukaan tulevat oikealla puolella suoritettavat liikkeet. Tässäkin riittää työsarkaa.Dave joutui odottelemaan vuoroaan usemman tunnin, mutta ihan kivasti se oli hereillä omalla vuorollaan. Dave osaa kaikki alokasluokan radalla tarvittavat temput hyvin, mutta seuraamisen kanssa on murrosiän myötä tullut ongelmia. Nytkin sen täytyi muutama pölypallero käydä tarkistamassa, nuuhkaista ohimennessään omituista pylvästä ja olisipa se käynyt tervehtimässä mielellään tuomariakin...

Yksi piste lähti päin hyppäämisestä ja loput seuraamisen haahuilusta, jolloin talutin kiristyy ja kontrolli on vähän hukassa. Daven saldoksi tuli pisteitä 93 ja koulutustunnus RTK1. Avoimen luokan kisoja emme kuitenkaan kokeile, ennen kuin seuraaminen saadaan paremmalle tolalle.


Kotiin kurvattiin muuten Urjalan makeistukun kautta. :)

1 kommentti: