maanantai 16. maaliskuuta 2015

Treenikuulumisia

Omaan viikkotreeniohjelmaani kuuluu tiistai-iltaisin rally-toko Daven kanssa, torstai-iltaisin rally-toko Andyn kanssa ja noin joka toinen lauantai agility Remun kanssa. Tilanne on uusi ja mielenkiintoinen - nimittäin se, että teen jotain säännöllisesti kaikkien kolmen kanssa. Varsinkin Remu on jäänyt näyttelyinnon hiivuttua taka-alalle.

Agility Remun kanssa on haaveiden täyttymys. Olen itse suoraan sanottuna hirveän surkea, mutta Remuhan on paras harjoituskaveri aloittelijalle. Se osaa, ja se opettaa. Oma haasteensa on opettaa se irtoamaan, sillä en kykene juoksemaan kunnolla, ja mieluiten kävelisin koko radan läpi. Aluksi Remu ei mennyt ohjauksessani edes putkeen, mikä kuvannee riittävästi taitotasoani, kun sentään on agilityvalio kyseessä... Eteenpäin on menty, hypyt ja putket sujuvat enimmäkseen ensimmäisellä yrityksellä, ja pienestä radanpätkästäkin selviämme valssaten. Viime lauantaina treenattiin leijeröintiä, ja yhden epäonnistuneen yrityksen jälkeen sain kuin sainkin Remun putkeen puomin takaa. Mieletön tunne! Remu oli niin täpinöissään radalla, että se haukkui vähän väliä, niin kuin aina silloin kun se on innoissaan. Agility on niin siistiä!

Daven rally-toko junnaa paikallaan. Jostain syystä se ahdistuu radalla ja ottaa etäisyyttä. Asiaa ei auta se, että olen pari kertaa tallannut sen varpaille. Treenipaikka Koirakoutsilla on myös selvästi Davelle liian ahdas. Se leikkii innokkaasti ja repii lelua, mutta radalla se hidastelee, ihmettelee ja nuuskii maata. Yksittäisten liikkeiden treenaus sujuu hyvin: se peruuttaa jo lähes kolme koiranmittaa edessä ja osaa melko hyvin peruuttaa myös vieressä. Se osaa puolenvaihdot jalkojen välistä ja takaa, edestä ei ole vielä kokeiltu. Oikealla seuraaminen tökkii vielä enemmän kuin vasemmalla, se jätättää ja ottaa etäisyyttä sivusuunnassa. Vasemmalle käännöksissä on menty takapakkia, kun sen täytyy väistää minua etuviistoon. Varmaan peruja tassulle tallaamisesta... Täytyy miettiä missä jatkaisimme tämän kauden jälkeen. Tässä treeniryhmässä emme selvästi edisty.

Andy on nyt ilmoitettu ensimmäiseen voittajaluokan rallykokeeseen. Hirvittää, mutta kivalla tavalla. Kaikki mitä Andyn kanssa vielä tehdään, on puhdasta plussaa. Se on niin innokas ja yritteliäs ja valmis tekemään töitä, turhautuu ainoastaan tauoilla. Olen ottanut takaisin ohjelmistoon myös avoimen luokan tokoliikkeet. Tarkoitus olisi kokeilla vielä kesällä, josko se ykköstulos sieltä tulisi. Elämme jännittäviä aikoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti