sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kisakontakteja

Dave juoksi ensimmäiset viralliset agiratansa tietysti TamSKin kisoissa. Kisoja edelsi kontaktitehokuuri, mutta kisassa puomi ei vielä toiminut. Juoksukontaktien opettaminen vaikuttaa melkoisen turhauttavalta puuhalta, mutta niissä kuulemma pysytään. A tosin näyttää nyt hyvältä, puomi teettää edelleen töitä.

Eka rata oli Johanna Nybergin käsialaa, ja yleisössä kävi kohahdus, kun radalle kannettiin pöytä. Alkoi pikainen sääntöjen ja suoritustapojen miettiminen, mutta tuomari kyllä opasti kaikki pöydän saloihin. Hyvä opetus kisaaville: kaikkiin esteisiin kannattaa tutustua. Pöytä on kyllä tosi harvinainen, mutta se voi edelleen olla radalla. Moni koira meni mieluummin pöydän alle kuin päälle, ja muutama ylijuoksukin nähtiin. Jokunen koira ei suostunut pöydälle ollenkaan, mutta muutama puhdaskin suoritus sentään nähtiin (Dave tietty näiden joukossa).

Ensimmäisellä radalla puomin alastuloloikka oli ainoa virhe, muuten meno oli sujuvaa ja vauhdikasta. Nyt näyttää siltä, että koirakko on löytänyt yhteisen rytmin!

Toinen agirata oli perinteisempi, joskaan ei sekään mikään helppo ykkösten rata. Puomin loikkaus toistui, ja sitten Dave sekosi yllättäen pujottelussa. Videolta näkee, miten se vilkaisee ohjaajaa, ja rytmi sekoaa. Ehkä koiralle pitää kepeillä antaa vähän enemmän tilaa.

Tässä Daven radat, tyytyväinen saa olla!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti