maanantai 6. huhtikuuta 2015

Ajoittain hyvää yhteistyötä

Andyn ensimmäinen virallinen voittajaluokan kisa rally-tokossa ei sujunut ihan niinkuin olin ajatellut. Vaikka olin paikalla puolitoista tuntia ennen luokan alkua ja tein kaikki tutut temput Andyn väsyttämiseksi, mikään ei tällä kertaa auttanut vireen laskemiseen. Ja kun radalle mennään korkeassa vireessä, se tietää Andyn tapauksessa vain yhtä asiaa - meteliä!

Rata näytti jo seinältä katsottuna meille liian vaikealta. Juoksupätkä alkoi muistaakseni jo neljänneltä kyltiltä, ja kun se oli vielä oikealla (spiraali oikealle juosten oikealla), arvasin että päivä ei ole meidän. Lisäksi radalla oli vierellä peruutus, joka on meillä vielä todella epävarma ja yhteensä peräti neljä puolenvaihtoa.

Koska päättelin radan olevan meille ylivaikea, en jaksanut jännittää suoritusta yhtään. Saimme kaksi kympin virhettä. Estehyppy oli niin ahtaassa välissä, että Andy ehti seuraavalle kyltille ennen minua ja rintamasuunta kääntyi vasten. Peruutuksessa Andy kyllä peruutti, joskin vähän vinoon, mutta arvostelulapussa lukee että laskin askeleet väärin - kolmeen laskeminen on kyllä yllättävän vaikeaa! Haukkumisesta tuomari sakotti kolme kertaa kolme pistettä ja lisäksi yhteisvaikutelmasta viisi pistettä. Kolme pistettä lähti mm. spiraalijuoksun hyppimisestä ja P-käännös vasemmalle -kyltillä seuraamisen hajoamisesta.


Yhteensä pisteitä tuli 53 eli aika kauas jäätiin tavoitellusta 70 pisteestä. Positiivisia asioita tapahtui radalla kaikesta huolimatta paljon: kaikki neljä puolenvaihtoa onnistuivat hyvin, peruutus onnistui osana rataa ja Andy seurasi reippaasti koko ajan, niin vasemmalla kuin oikeallakin. Sain myös itse pidettyä yllä saman rennon fiiliksen, mikä jäi edellisestä nollakoirakko-radasta.

Tämä oli toinen nollatuloksemme. Tulosta haetaan seuraavan kerran varmaankin kesällä ulkokisoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti