maanantai 1. heinäkuuta 2013

Nollia ja nollia

Tokon SM-kisat ovat nyt onnellisesti takanapäin. Tulos ei päätä huimaa, sillä pyöreä nolla sieltä tuli, mutta siitä huolimatta en jaksa olla hirmuisen pettynyt. Tokojumalat eivät olleet meille myötäisiä, sillä Andy onnistui arvonnassa lunastamaan itselleen neljänneksi viimeisen suoritusvuoron yli sadan koirakon joukossa. Koska tarkempia aikatauluja ei kisajärjestäjiltä saanut, saavuimme Pieksämäelle aamukahdeksaksi, ja Andyn vuoro astella kehään tuli vasta 7,5 tunnin kuluttua.

Päivä oli helteinen, lämpö kipusi 29 asteeseen. Peli tuntui menetetyltä jo ennen aloitustakaan. Helle pehmitti omankin pään niin, että iltapäivällä alkoi jo pyörryttää jännityksestä ja kuumuudesta ja ties vaikka mistä...

Puoli neljältä oli lopulta meidän vuoromme, ja ensimmäisessä kehässä Andy teki parempaa jälkeä kuin vähään aikaan! Seuraamisesta saimme jopa kasin, ja se on paljon se, kun kyseessä on kuitenkin suurin murheenkryynimme. Noutokin oli melkein hieno, palautus tuli taas vähän minne sattui, mutta hienolla laukalla haku ja tuonti. Liikkeestä maahan oli normisettiä.

Ekan kehän jälkeen Andy väsähti, ehkä se on niin tottunut näihin yhden kehän kokeisiin, että luuli homman jo olevan ohi. Toisessa kehässä se jaksoi vielä tehdä aivan superin luoksetulon pysäytyksen - pisteet 9,5! Liikkeestä seisominen antoi ensimmäiset merkit haluttomuudesta, ja kaukokäskyissä Andy pisti pillit pussiin. Se katsoi tiukasti sivulle koko ajan ja kieltäytyi yhteistyöstä. Sen jälkeen tulikin enää pelkkää nollaa. Kolmannen kehän paikkamakuu kruunasi kaiken: Andy istua nökötti toistuvista maahan-käskyistä huolimatta: oikein kuulin sen sanovan takaisin "enkä mene". Kolmannen käskyn jälkeen autoin sen kädellä makuulle, ja kolmen minuutin jälkeen en enää saanut sitä takaisin istumaan. :) Niin oli herra kaikkensa antanut.

Joukkueemme ei sijoittunut lähelle kärkeä, vaikka aloluokan Katri ja Tao sijoittuvat hienosti luokassaan peräti viidenneksi! Tuloslistaa lukiessa saatoin lohduttautua sillä, että tuli siellä nollaa monille meitä hienommillekin koirille, ihan EVL-luokkaa myöten.

Seuraavana päivänä Andy sai huilata, ja Petri lähti Remun ja Mokan kanssa kisaamaan Eteläpuistoon. Molemmat tekivät yhdet nollat hyvin sijoituksin, ja Mokka jopa nappasi agiradalta ensimmäisen SERT-A:n. Aika hyvin parilta, jonka yhteistyö rajoittuu käytännössä pelkästään kisoihin.

Toivon mukaan videopätkiä myös tokokokeesta on tulossa, kunhan ihmiset ehtivät purkaa kameroitaan. Remun ja Mokan agikisat kuvasi Suvi:

Remun hyppis.
 
Remu agirata.

Mokan sertirata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti