sunnuntai 11. elokuuta 2013

Rallikisoissa

Ekat viralliset rally-tokokisat on sitten käyty. Kisoissa oli kaksi rataa, jotka olivat molemmat tosi helppoja, odotin paljon vaikeampaa. Eka startti oli aamusta puoli kymmenen aikaan, ja Andy oli vielä turhan virkeä - kelikin oli viileä.

Ilmeisesti jännitin kaikesta huolimatta ensimmäistä kisarataa, sillä tohotin menemään hirveällä vauhdilla, ja Andy tietty tohotti mukana. Se hyppi ja haukkui, ja koko homma tuntui kohtuullisen kamalalta. Pisteitä ropisi kuitenkin 89, tosin arvostelulomakkeessa luki: "Pyri kouluttamaan koirasi olemaan haukkumatta." !!!!

Ennen toista rataa meillä oli puolitoista tuntia aikaa, ja Andykin ehti rauhoittua - itsestäni nyt puhumattakaan. Päätin edetä tällä kertaa rauhallisesti, eihän rally-tokossa mihinkään oikeasti kiire ole, nimestä huolimatta. Rata sujuikin huomattavasti paremmin, Andy eteni täsmällisesti ja haukahti vain pari kertaa. Kaikki virhepisteet tulivat yhdeltä kyltiltä. Ensin Andy meinasi lähteä kiertämään kylttiä, ja kutsuessani sen takaisin, se potkaisi kylttiä sillä seurauksella, että numerolappu lensi suoraan eteeni. Ilmoitin että uusin liikkeen, siirsin numerolapun sivuun ja sitten teimme liikkeen (peruutusaskeleet) uudestaan. Kuulin tuomarin jupisevan kirjurille että olipa tosiaan harmi, ja arvasin mokanneeni perusteellisesti.

Loppujen lopuksi kyltiltä tuli 14 virhepistettä: ensin 3 uusinnasta, 1 vinosta asennosta ja - tadaa - täydet 10 virhepistettä ratavarusteisiin koskemisesta. Ilman typerää töpeksintääni olisimme saaneet 96 pistettä ja nousseet palkinnoille.

Se hyvä puoli näissä näin hölmöissä mokissa on, että takuulla en toiste tee samaa virhettä. Nyt pitäisi vielä hakea yksi hyväksytty tulos alokasluokasta, ja sitten saammekin heittää hyvästit hihnalle ja siirtyä avoimeen luokkaan.

Kiva laji. Andykin tykkää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti