tiistai 13. tammikuuta 2015

Uusia ja vanhoja harrastuksia

Uusi vuosi tuo taas tullessaan uudet kujeet.

Andy siirtyi viime syksynä eläkkeelle agilitystä, mutta rally-tokoa jatkamme edelleen kunnon salliessa. Nyt ontumista ei ole enää näkynyt pitkään aikaan, joten käymme treeneissä Andyn ehdoilla. Treenaamme voittajaluokan liikkeitä, ja kesällä toivottavasti pääsemme vielä kisaamaan.

Remun agilityharrastus jatkuu, pienellä lisäyksellä. Aloitin itse sen kanssa TamSKin upouudessa paragility-ryhmässä, jossa meitä vaivaisia on tällä hetkellä viisi treenaajaa. Ekat treenit takana, ja olipa kivaa! Remulle paragility on lähestulkoon uusi laji, sillä Petri on ohjannut sitä tähän asti (ja tästä eteenkin päin) juoksemalla rinnalla ja viemällä sen jokaiselle esteelle. Nyt sen pitäisi oppia irtoamaan ja suorittamaan esteitä itsenäisemmin, koska en aio juosta radalla kuin pakon edessä (enkä ehkä silloinkaan, riippuu vähän milloin tulehtunut kantapää alkaa lopulta antaa periksi).

Daven päälaji on tietenkin agility, ja kontaktien hiominen jatkuu edelleen. Viime viikonloppuna koirakko osallistui Vappu Alatalon hyppy-A-seminaariin, josta kotiutuivat vähän ristiriitaisin tunnelmin. Dave oli tyytyväinen saatuaan mahansa täyteen namia, ohjaaja ei niinkään jouduttuaan lähinnä vain opettelemaan koiran palkkaamista. Toki sen ajoitus onkin tärkeää, mutta onko sormien koukistumisen asteella niin väliä? En tiedä, kysyn vaan. En ollut paikalla.

Dave aloittaa tänään Koirakoutsilla rally-tokon säännöllisen treenaamisen. Koko kevätkausi käydään tunti piirinmestarin opissa, ja ehkä kisojakin on sitten taas luvassa keväämmällä.

Ensi kuussa Remu täyttää 7 ja Davekin jo 2 vuotta. Kesällä Andy juhlii 9-vuotispäiväänsä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti