sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Palkkapäivä

Kuva: Kati Holm
Tänään kävin niittämässä satoa viime vuoden työstä. Seitsemästä tokokokeesta oli tuloksena koulutustunnus TK1 sekä kaksi 3-palkintoa avoimesta luokasta. Tämä riitti yhden pisteen erolla vuoden tokocavalierin titteliin. Ja sehän on tuuletuksen paikka!

Tuloslistaa lukiessani vähän jäi harmittamaan se, että kilpailuun osallistui vain vaivaiset kolme cavalieria. Se kyllä taas lämmittää, että vaikka kaikki seitsemän tokokokeisiin osallistunutta cavalieria olisi osallistunut myös yhdistyksen kilpailuun, Andy olisi tuloksillaan voittanut silti. Tokoilevia cavaliereja saati sitten kilpailevia tokocavaliereja on Suomessa vähän, ja vuoden tokocavalierkin valittiin nyt vasta ensimmäisen kerran. Toivottavasti Andy innostaa omalta osaltaan muita lieroja hienon harrastuksen pariin.

Cavaliertokoilu on omalla tavallaan haasteellisempaa kuin perinteisen palvelus- tai muun työkoiran kouluttaminen. Huumoria pitää olla, ja eduksi on, jos ei pelkää nolata itseään taitavien tokoilijoiden edessä. Koskaan kun ei voi tietää, mitä cavalierin päähän pälkähtää, vaikka se osaisi tarvittavat temput kotona kuin vettä vaan... 

1 kommentti:

  1. Wautsi mikä pysti! Saattehan pitää sen vuotta pidempään?! ;) Paljon onnea!

    VastaaPoista